Luovuus, rohkeus, taito –
Tapiola-pianokilpailu

PianoEspoo-festivaali kutsuu nuoret pianonsoiton harrastajat jälleen Tapiola-pianokilpailuun marraskuussa 2017. Toista kertaa järjestettävä kilpailu on suunnattu pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa opiskeleville korkeintaan 15-vuotiaille pianisteille ja se käydään 6.-11.11.2017 PianoEspoo-festivaalin yhteydessä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Tuomariston jäseninä toimivat maamme eturivin pianopedagogit ja PianoEspoon taiteilijat. Kilpailun päätukija on LähiTapiola.

Kilpailun tiedot | Kilpailun säännöt | Osallistujat 2017 | Yhteystiedot

Kilpailun osallistujat

Kilpailuun voivat osallistua Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueella toimivissa musiikkioppilaitoksissa (Sibelius-Akatemia pois lukien) pianonsoittoa opiskelevat henkilöt.

I sarja / 9.11.

Esityksen enimmäiskesto on 10 minuuttia. Ohjelman tulee sisältää:
– ennen vuotta 1785 syntyneen säveltäjän musiikkia
– suomalaista musiikkia
– nopeatempoista musiikkia

Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen.

 II sarja / 6.11.

Esityksen enimmäiskesto on 15 minuuttia. Ohjelman tulee sisältää:
– ennen vuotta 1785 syntyneen säveltäjän musiikkia
– suomalaista musiikkia
– nopeatempoista musiikkia

Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen.

III sarja / 7.11.

Esityksen enimmäiskesto on 20 minuuttia. Ohjelman tulee sisältää:
– ennen vuotta 1785 syntyneen säveltäjän musiikkia
– suomalaista musiikkia
– nopeatempoista musiikkia

Muilta osin ohjelma on vapaavalintainen.

Kilpailun tuomaristo

Kaikkien sarjojen tuomaristojen puheenjohtajana toimii Niklas Pokki.

I sarja: Emil Holmström ja Meri Louhos
II sarja: Sonja Fräki ja Jussi Siirala
III sarja: Aura Go ja Margit Rahkonen

Esikarsintaraati: Paavali Jumppanen ja Päivi Nuottamo

Kilpailutoimikunta

Kilpailutoimikuntaan kuuluvat Rebekka Angervo, Anu Ekholm, Kristian Kauppinen, Eero Manninen, Taru Myöhänen-Mäkelä, Sanna Vaarni, Antti Vahtola sekä puheenjohtaja Paavali Jumppanen ja sihteeri Veera Paasi.

Palkinnot

Kussakin sarjassa jaetaan LähiTapiolan lahjoittamat yhteensä 500 euron arvoiset rahapalkinnot, jotka tuomaristo jakaa haluamallaan tavalla. Lisäksi jaetaan nuottikauppa Ostinaton lahjakortteja.

Kilpailusoitin

Tapiola-pianokilpailu soitetaan Bösendorfer 280VC-konserttiflyygelillä, jonka kilpailuun toimittaa F-musiikki.

Kilpailua tukevat

Kilpailun säännöt

1) PianoEspoo-festivaalin puitteissa käytävän Tapiola-pianokilpailun järjestäjänä toimii Espoon musiikkifestivaalit yhdistys ry yhteistyössä kilpailutoimikunnan kanssa. Kilpailutoimikunta vastaa kilpailun suunnittelusta ja toteutuksesta.

2) Kilpailuun voivat ottaa osaa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan musiikkioppilaitoksissa (Sibelius-Akatemia pois lukien) pianonsoittoa opiskelevat henkilöt.

3) Kilpailu käydään kolmessa ikäsarjassa: I sarja 9-vuotiaat ja sitä nuoremmat, II sarja 10–12- vuotiaat ja III sarja 13-15-vuotiaat. Kunkin kilpailijan sarja määräytyy kilpailun alkamispäivän (6.11.2017) mukaan. Kilpailupäivät ovat 6.-9.11. ja palkintojenjako järjestetään 11.11.2017. Sarjojen tarkat kilpailupäivät ilmoitetaan 18.9.2017.

4) Järjestäjä voi rajoittaa kilpailijoiden määrää, mikäli ilmoittautuneiden määrä osoittautuu aikataulun kannalta liian suureksi. Mahdollinen karsinta suoritetaan lähetettyjen videoiden perusteella. Kilpailuun ilmoittautuvien tulee lähettää ilmoittautumisen mukana linkki (esim. youtube, dropbox tms.) videoon, jossa osallistuja esittää yhden kappaleen, jonka ei tarvitse kuulua kilpailuohjelmistoon. Esikarsintaraati suorittaa mahdollisen karsinnan videoiden perusteella. Kilpailuun hyväksyttyjen nimet julkaistaan kilpailun internetsivuilla 18.9.2017.

5) Kilpailu on luonteeltaan katselmustyyppinen. Palkinnoiksi jaetaan LähiTapiolan rahapalkintoja (yht. 500 €/sarja) sekä Ostinaton nuottilahjakortteja.

6) Kilpailuun ilmoittaudutaan alla olevalla sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 11.9.2017 klo 23:59 mennessä. Kilpailuohjelmistoon saa tehdä muutoksia 29.9.2017 klo 23:59 saakka. Mahdolliset muutokset lähetetään osoitteeseen matilda.akerblom(at)pianoespoo.fi ja viestin otsikoksi ”Ohjelmiston muutos/kilpailijan nimi ja sarja”

7) Ilmoittautuminen kilpailuun tehdään oman opettajan suostumuksella. Opettaja toimii kilpailijan ensisijaisena yhteyshenkilönä.

8) Kilpailijakohtainen osallistumismaksu on 50 euroa ja se on maksettava 29.9.2017 klo 23:59 mennessä tilille FI60 8000 1770 8312 96. Maksun viitteeksi on laitettava kilpailijan nimi ja sarja. Osallistumismaksun maksamatta jättäminen katsotaan osallistumisen peruuttamiseksi. Kilpailijan peruuttaessa osallistumisensa maksua ei palauteta.

9) Sarjojen tarkat kilpailupäivät ilmoitetaan kilpailun internetsivuilla 18.9.2017. Sarjojen soittojärjestykset arvotaan osallistumisen vahvistamisen jälkeen ja niistä tiedotetaan lokakuun puolivälissä kilpailun internetsivuilla sekä sähköpostitse kilpailijoiden opettajille.

10) Kilpailijoiden ja heidän opettajiensa on itse huolehdittava osallistumiseen liittyvistä matkoista, majoituksesta ja ruokailuista.

11) Kilpailun tilaisuudet ovat julkisia. Järjestäjillä on oikeus ilman korvausta valokuvata, äänittää, radioida, videoida, televisioida ja jakaa internetissä kilpailuesityksiä; mukaan lukien heidän itse säveltämänsä musiikki.

Kilpailuesitysten valokuvaaminen ja videointi ei ole sallittua. Tuomaristolla on oikeus keskeyttää soitto enimmäisaikarajan ylittyessä.

12) Kilpailun ohjelmaan tai järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä tulee ottaa yhteys kilpailutoimistoon. Epäselvissä tapauksissa päätökset tekee kilpailutoimikunta.

13) Kilpailun järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia kilpailun aikatauluun.

Osallistujat 2017

Sarja I / 9.11.2017

Hillevi Björkman
Annette Doumenge
Kira Hagros
Jemina Haukka
Otso Kallio
Pinja Kauhanen
Leevi Kilpiö
Minna Klemettinen
Kristo Kunnamo
Cindy Liu
Paulus Niinikoski
Lumia Simos
Niilo Suontama
Sofia Suvilehto
Zhanyi Wang
Ethan Xu

Sarja II / 6.11.2017

Daniella Bollen
Helena Bollen
Eelis Collin
Elias Kaartinen
Juri Kauhanen
Minni Klemettinen
Eero Kujala
Kaapo Levomäki
Aarni Luukkanen
Bettina Milian
Kati Mäki
Aada Numminen
Ella Oksava
Elsa Pettinen
Beata Ponyi
Isabella Pätiälä
Vilina Rainisto
Iida Saarikorpi
Olivia Sinbel
Viivi Song
Viola Venhomaa
ZhanQiu Wang
Julion Wessman
Yuhan Wu
Emily Yu
Shania Yu

Sarja III / 7.11.2017

Jason Hu
Miriam Kaartinen
Ella Kimanen
Emilia Klimschin
Sofi Koponen
Viivi Korkeasaari
Leona Kunnamo
Emilia Lehtoranta
Othilia Mikkola
Kiia Nordlund
Veikko Pajukangas
Pyry Paunio
Alina Pettinen
Pessi Pohjola
Mikko Siilasmaa
Vertti Venhomaa

Yhteystiedot

Kilpailun tuottaja
Matilda Åkerblom
matilda.akerblom(at)pianoespoo.fi
+358 50 46 63 665